FELSEFE DÜNYASI / ŞÜKRÜ ALKAN

200.00 Orijinal fiyat: ₺200.00.175.00Şu andaki fiyat: ₺175.00.
Romaneks
DİKKAT ÖN SATIŞTA OLAN ESERLERİN TEDARİK SÜRESİ 14 / 21 GÜN OLARAK YAPILMAKTADIR!

984 adet stokta

ÖN SATIŞ!!!

ESER: FELSEFE DÜNYASI

YAZAR : ŞÜKRÜ ALKAN

TÜR: FELSEFE KİTAPLARI

KİTAP AÇIKLAMASI;

Öncelikle belirtmeliyim ki; Dilde ve söylemde imge olmadan diyalektik düşünemeyiz. Dilde imgeyi var etmemiz olgu -fenomenolojik meseleyi daha iyi anlamamıza yol açar.
Maddi gerçeğin temelinde oluşan devinimler ve değişimler,, olgu meselesi ile bakıldığında imge dilimizde yer alır. İmge ile açıklarız olay ve meselelerimizi.
İmge olmadan değişimlere anlam vermek mümkün değildir. Değişimleri anlaşılır kılmak, maddi gerçeği, maddi dünyanın bir parçası olarak maddi temelleri göz ardı etmeden- insan, konuştuğu zaman diline belirsizlik değil, bilinçle kullandığı dil, ‘diline’ – düşüncesine hakim olur.
Değişim beyinde başlar ve beyin ile anlam kazanırken kavramlaşan eylem, hareket ve düşünce bir şeyi değiştirmiştir artık.
Toplumsal olarak değişimin yansımaları bilinç düzeyinin değişime uğradığını gösterir ve o bilinç yenidir, yeni var olandır. Olmakta olanın bilinci ile etkileşime girer bu etkileşimin arzu edilmeyen sonuçları da olur. Ama etkileşim, diyalektik olgu olarak devam eder ve sürekli olandır olan. Sürekli değişim süreksiz olan nitelikli bir değişime yol açar ve her nitelikli/süreksiz olay kendi içinde zıttını/karşıtını taşır, zira onsuz var olamaz.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “FELSEFE DÜNYASI / ŞÜKRÜ ALKAN”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir